20 DUURZAME EN MILIEUVRIENDELIJKE BESPAARTIPS!

Tegenwoordig gebruiken we steeds vaker duurzame en milieuvriendelijke alternatieven in het leven. We hebben maar een aarde, en daar moeten we zuinig op zijn. Op Budgetella.nl deel ik vaak bespaartips, en ik moet eerlijk zeggen, die zijn niet altijd milieuvriendelijk geweest. Daarom vandaag een speciale blog met duurzame en/of milieuvriendelijke bespaartips.

Ik leer elke dag bij over duurzaamheid. Ik probeer dit zoveel mogelijk in mijn leven te integreren, maar soms blijf ik vasthouden aan minder groene gewoontes. Het is een proces en ik wil er ook even bij zeggen dat ik nog niet alles over dit onderwerp weet. Ik leer graag bij. Dus mocht je nog tips hebben, laat dit in de comments beneden weten! 🙂

15 DUURZAME EN MILIEUVRIENDELIJKE BESPAARTIPS
Dit zijn makkelijke tips die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Soms moet je er iets voor aanschaffen. Dat kost geld. Maar je zult zien, dat je op den duur misschien goedkoper uit bent en het milieu een handje helpt! 🙂

Koop wat vaker spullen en kleding bij de kringloopwinkel.
Heb je kleine kinderen? Kies voor wasbare luiers!
Ga spullen opknappen. Niet weggooien en nieuw kopen.
Neem zelf een waterflesje mee.
Snijd je groente zelf i.p.v. voorgesneden plastic zakjes kopen.
Kies wat vaker voor een vegetarische maaltijd.
Doe plastic (diepvries) zakjes in de ban en kies voor bewaardozen.
Maak gebruik van katoen maandverband of een menstruatiecup.
Je gezicht schoonmaken? Gebruik een hydrofiel doekje of katoenen wattenschijfjes.
Neem wat vaker de fiets of ga wandelen. Ook voor uitjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *