5 GOUDEN REGELS VOOR EEN (NOODGEVAL) GELDPOTJE!

Hoe slim is het om altijd geld achter de hand te hebben? Onwijs slim. Het is een grote stap naar financiële onafhankelijkheid. Een potje voor noodgevallen. Voor wanneer de wasmachine stuk gaat, de auto vaarwel zegt of jij je baan verliest. Dan kun je bepaalde gebeurtenissen financieel opvangen.

Maar hoe start je zo’n noodgevallen potje op? En hoe ga je te werk. Vandaag deel ik 5 gouden regels die je kunt toepassen om jouw eigen potje vorm te geven.

JE MOET RICHTING EEN SPAARDOEL WERKEN

Het moet een specifiek doel zijn. Tegen jezelf zeggen dat je alleen maar probeert geld te besparen, is niet genoeg. Geef jezelf een mooi (en realistisch) spaardoel voor je noodfonds, schrijf het op en werk daar naartoe. Wanneer je het bereikt (of dichtbij komt), kun je het naar behoefte omhoog brengen. Een doel is onwijs belangrijk.

JE NOODFONDS MOET 3-6 MAANDEN AAN KOSTEN DEKKEN

Stel je voor, je verliest je baan of zit tijdelijk zonder werk. In deze onzekere tijden is dit niet ondenkbaar. Dan kom je met €200,- niet erg ver. Probeer er voor te zorgen dat je zodanig hebt gespaard om de kosten voor 3-6 maanden te dekken, in geval van nood. Wellicht krijg je een uitkering. Dan kun je, indien nodig, tekorten vanuit je potje aanvullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *